Vanaf vandaag: NOW-3 steunpakket

Actueel |
16 november 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Eurosnack Van Oers

Cafetariahouders en andere ondernemers in Nederland kunnen vanaf vandaag steun aanvragen in het kader van het nieuwe NOW-3 pakket van de rijksoverheid. Het gaat om een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober, november en december.

De tegemoetkoming is lager dan bij het eerste NOW-pakket in het voorjaar. Toen bedroeg de steun maximaal 90 procent van de loonsom, nu is dit 80 procent. Hier staat tegenover dat van een extra verlaging bij (alsnog) bedrijfseconomisch ontslag van medewerkers geen sprake meer is. Wel ben je in geval van ontslag verplicht je in te spannen om nieuw werk te zoeken voor de medewerker. Bovendien moet het ontslag bij de UWV gemeld worden.

Mate van omzetverlies

Om in aanmerking te komen voor NOW-3 moet je, gerekend over drie aaneensluitende maanden, minimaal 20 procent van jouw bedrijfsomzet kwijt zijn. Als je over eerdere maanden van het jaar dit omzetverlies al doorgegeven hebt, gaat het in dit geval dus om de maanden oktober, november en december.

13 december

Tot en met 13 december kun je NOW-steun aanvragen. Voor het invullen van het NOW-formulier moet je wel even rustig de tijd nemen, gelet op de nodige mitsen en maren en voorwaarden.

Op de website van het UWV kun je meer informatie vinden.