
De Utrechtse frietwinkel Dapp staat later deze week op het podium van het wereldkampioenschap friet bakken in Arras, Noord-Frankrijk. Zowel eigenaar Siem van Bruggen als medewerker Daan vertegenwoordigen de formule in verschillende categorieën van het WK.
Het wereldkampioenschap kent uiteenlopende onderdelen, waaronder de categorie ‘Wereldfriet’. Daarin komt Daan met zijn creatie Dapp-Spice Bag: een Iers-Chinees frietgerecht met friet, krokante kip, paprika, ui, knoflook, chili en een geheime kruidenmix. Met dit gerecht won hij eerder al de interne Frietcup bij Dapp. In de aanloop naar het WK is de Dapp-Spice Bag tijdelijk verkrijgbaar in de vestigingen in Utrecht en Leiden.
Belgische friturist in jury
Een van de opvallende namen in de jury van het wereldkampioenschap is de Belgische oer-friturist Eddy Cooremans. Hij bouwde in het verleden een internationale reputatie op als frituurspecialist en maakte zich sterk voor de erkenning van friet als culinair erfgoed. Met zijn aanwezigheid krijgt het WK extra gewicht en aanzien.
Kans voor Dapp
Met twee vestigingen in Utrecht en Leiden lijkt Dapp als landelijke formule vooralsnog niet echt uit de startblokken te komen. Een podiumplaats op het WK zou de formule een flinke duw in de rug kunnen geven. Alleen al de beschrijving van de friet met topping, waarmee Daan meedoet in de categorie Wereldfriet doet vermoeden dat de Utrechtse frietwinkel hoge ogen kan gooien.
De redactie van Frituurwereld blijft de verrichtingen in Arras volgen en brengt verslag zodra de uitslagen bekend zijn. Voor nu wensen wij Siem en Daan heel veel succes in hun strijd om de wereldtitel friet bakken.
Foto: Frietwinkel Dapp in Utrecht (NFC)