Tijdelijke vega foodbar van Eazie op Utrecht CS

Actueel |
10 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het Nederlandse eetconcept Eazie en De Vegetarische Slager hebben de handen ineens geslagen. Tot en met woensdag 18 oktober exploiteren ze op station Utrecht CS een tijdelijke foodbar.

De foodbar op Utrecht CS, foto Eazie

Net als tijdens de campagne Meet the Meatless van McDonald’s, laten Eazie en de plantenslager in vegamaand oktober de consument dierloze gerechten proeven. Onder het motto Proef jij het verschil? serveert Eazie vegetarische varianten van gerechten als Happy Chicken Saté en Thai Massaman Curry.

“Gasten laten genieten”

“Het plantaardige vleesch van De Vegetarische Slager is twee weken lang de nieuwe standaard,” schrijven de twee partijen. “Het doel is de gasten te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. De foodbar is uniek in Nederland. Voor eazie een logische stap in een jarenlange samenwerking met De Vegetarische Slager.”

Voor Eazie is deze missie trouwens niet nieuw. Het Asian foodconcept deelt al jaren duizenden vega-maaltijden uit aan nieuwe studenten tijdens de jaarlijkse introductieweken. Dit jaar gaat het volgens Eazie zelfs om twintigduizend stuks. Meer dan eens kreeg Eazie bovendien al vakprijzen voor zijn bijdrage aan verantwoorde consumptie.

Eazie is in 2004 opgericht door twee broers met Aziatische wortels. Hun formule heeft nu 30 vestigingen, maar wil binnen drie jaar groeien naar 50 locaties.

Meer over