Swolsch Friethuys wint AD Friettest

Actueel |
21 juni 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Het Swolsch Friethuys van Marco en Ingeborg Poel won de Friettest 2017 van het Algemeen Dagblad. “Hier past maar één woord: subliem. Lekkerder kan een frietje niet smaken,” aldus de keurmeesters. Het bedrijf in Zwolle behaalde een 10. Ook de Ermelosche Frietzaak kreeg dit rapportcijfer. Het bedrijf stond vorig jaar bovenaan in de lijst en werd nu tweede. Derde werd Pieperz in Veghel.

De nummers 1 tot en met 76 waren allemaal verkopers van verse friet (zelfsnijders en/of eigen voorbak). De Overkant in Lelystad (numero 77 dus) was de hoogst geplaatste met voorgebakken friet (Lamb Weston). Drie jaar geleden scoorde voorgebakken friet nog hogere ogen. De Agria is veruit de meest gebruikte frietaardappel, op grote afstand gevolgd door het aloude Bintje.
Vakvereniging ProFri feliciteert Ingeborg en Marco Poel van harte met de overwinning: “Hun liefde voor het vak heeft hen tot de grote hoogte gebracht.” ProFri blijft echter moeite houden met de toon van de AD Friettest. “We vinden het als vakvereniging prima dat we kritisch beoordeeld worden. Maar hardwerkende ondernemers, medewerkers en in sommige gevallen zelfs klanten ongenuanceerd afbranden of een trap nageven? Nee, dat vinden wij niet nodig.” ProFri verwijst naar de twee jaar geleden gelanceerde website www.hetadgaattever.nl voor meer informatie.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 4 – Zomer 2017

Meer over