ProFri: op tournee en keurmerken uitgereikt

Actueel |
21 juni 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Te gast bij collega’s / Nederlands Frituurcentrum

Meer dan honderd leden van ProFri namen het afgelopen voorjaar een kijkje in de keuken van collega’s. Dit gebeurde tijdens de regiobijeenkomsten van de vakvereniging in alle windstreken van het land. Ook reikte ProFri in maart en april aan een aantal bedrijven het Goed Gefrituurd Keurmerk uit, terwijl bedrijven die het keurmerk reeds bezaten opnieuw werden beoordeeld.

De regiobijeenkomsten in Hoogvliet, Susteren, Roden, Amsterdam, Eindhoven, Veenendaal en Deventer begonnen alle met een rondleiding. Daarna gingen de leden in discussie over het thema “Hoe eten we ons frietje in 2020?” Er kwamen actuele thema’s aan de orde als de snel veranderende foodmarkten, maaltijdbezorging, afschaffing van jeugdlonen, personeelsbeleid en duurzaamheid.
ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reikten verder in maart en april aan drie bedrijven het Goed Gefrituurd Keurmerk uit voor uitmuntend vak- en bakmanschap, waarbij getoetst wordt op de aspecten vakmanschap, veiligheid en verantwoordelijkheid. Snackpoint De Pannekletser in Tegelen kreeg de bijbehorende oorkonde, net als de twee vestigingen van The Place To Be in Emmeloord. Meer informatie: www.frituurcentrum.nl/keurmerk.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 4 – Zomer 2017