Streep door Frituurloop en andere horecawandelingen

Actueel |
8 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: archief Nederlands Frituurcentrum

Enkele gemeenten worstelen met fenomeen horecawandelingen. Groningen zette een streep door de Frituurloop en andere wandelingen langs afhaalpunten van horecabedrijven.

De gemeente Groningen maakte een einde aan het relatief nieuwe fenomeen. De Frituurloop langs vijf cafetaria’s afgelopen weekeinde mocht nog doorgang vinden, maar in Groningen zijn na het afgelopen weekeinde dit soort evenementen taboe. Volgens de gemeente trekken de horecatochten teveel mensen naar de binnenstad, waardoor het risico van coronabesmettingen toeneemt.

Zwolle

Ook in Zwolle bracht de Frituurloop, een Gronings initiatief, naar de smaak van handhavers teveel wandelaars op de been. De Zwolse Frituurloop trok bijna 400 deelnemers. Boa’s hielden de situatie nauwlettend in de gaten. Het Swolsch Friethuys vreest een boete vanwege een wandelaar die de coronaregels niet opvolgde.

Boete van boa’s

Onderneemster Ingeborg Poel van het Friethuys in Zwolle zegt in het Algemeen Dagblad: “Er stond iemand te eten binnen de vier schermen die we buiten neergezet hebben om wachtenden uit de wind te houden. Maken die boa’s een foto. Het gaat nu naar het OM, dat zal wel 4000 euro boete worden.”

LEES OOK: Frituurloop: stadswandeling langs snackbars EN BEKIJK Video verslag van Frituurloop in Groningen

Meer over