Persconferentie: geen versoepelingen verwacht

Actueel |
8 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock.

Geen versoepelingen voor de horeca. Dat is naar verwachting de boodschap waarmee premier Mark Rutte vanavond komt tijdens zijn nieuwe persconferentie over de coronasituatie.

De algehele verwachting is: de huidige lockdown, die officieel duurt tot half maart, zal zeker tot het einde van de maand worden verlengd. Hoewel de hoop was gevestigd op een heropening onder voorwaarden van de terrassen, lijkt ook dit nog niet in de rede te liggen. Wel verwachten sommige bronnen dat dit, mocht corona zich koest houden, later in maart een mogelijkheid zou kunnen zijn.

Avondklok

De algehele verwachting is ook dat de avondklok nog zeker enkele weken op het coronamenu zal blijven. Hoewel het een omstreden maatregel was, blijkt uit onderzoeken dat de steun voor de avondklok onder de bevolking toch relatief groot is. De verwachting is dat ook de avondklok zeker tot eind maart van kracht zal blijven.

Niet optimistisch

Premier Mark Rutte liet gisteren in een interview met platform De Ondernemer nog weten niet positief te zijn over de ontwikkelingen. “Als ik de cijfers nu zie, ben ik niet heel optimistisch,” zei hij gisteren. “Misschien gebeurt er nog iets, maar ik ben nu niet hoopvol.” Het kabinet is vandaag in het Catshuis bijeen om de persconferentie van vanavond voor te bespreken.

LEES OOK: “Gecontroleerde heropening van terrassen lijkt dichtbij”