Sint-introductie van Lidl: de kroketletter

Actueel |
25 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Supermarkt Lidl introduceert een nieuwe sinterklaassnack. Het is een kroketletter in de vorm van de letter S. De kroketletter leent zich zowel voor bereiding in de friteuse als in een rotatie-luchtoven.

Afbeelding: Lidl.

De letter van kroket is een variatie op de bekende chocoladeletters. Naar eigen zeggen van Lidl heeft de ontwikkeling van de kroketletter drie jaar in beslag genomen. Met name de stevigheid van de ragout bleek een struikelblok. Ook vergde de snackletter speciale instellingen en mallen in de fabriek. De supermarkt verkoopt de kroketletters voor €1,99 als diepvriesproduct. In een verpakking zitten drie letters van 80 gram elk. Hiermee hebben ze dus het gewicht van een medium-kroket.

Febo en Croquetten Boutique

De kroketletter komt niet uit de lucht vallen. Drie jaar geleden bracht de toenmalige Croquetten Boutique in Utrecht al een serie zogenaamde Croquet Letters op de markt, ook in de S-vorm. Smaakvarianties als oude kaas, truffel knolselderij, rundvlees en hazelnoot-mokka vonden gretig aftrek. Nog eerder was de Amsterdamse automatiekformule Febo er bij. In 2015 kwam Febo met een speculaaskroket in een S-vorm.

De kroketletter van Lidls huismerk Biz Biz wordt gemaakt door Favory/Izico, onderdeel van het concern waartoe ook Beckers behoort. De productie is geconcentreerd in Deurne, de voormalige fabriek van Habek Snacks.