Remia neemt sauzen en vetten van Wouters in België over

Actueel |
5 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Sauzenfabrikant Remia in Den Dolder heeft de sauzen en vetten overgenomen van zijn Belgische branchegenoot Wouters in Lokeren. Remia hoopt met deze overname zijn positie op de Belgische en Franse foodservicemarkt te versterken.

Het familiebedrijf Wouters is al bijna een eeuw actief in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Met merknamen als Fribel, Bofri en Palmax behaalde Wouters vorig jaar een omzet van ongeveer 20 miljoen euro. Het bedrijf gaat verder als specialist in bakkerijgrondstoffen; de productie van vetten en sauzen zal in fases worden overgebracht naar de fabriek van Remia in Den Dolder. Het gaat onder meer om zowel vaste als vloeibare en dierlijke als plantaardige vetten en oliën.

Pauwels

Remia deed in de loop van de tijd al veel overnames. Ruim tien jaar geleden werd mosterdmaker De Marne ingelijfd, terwijl Remia ook de sauzenactiviteiten overnam van Van Dijk Food Products (Gouda’s Glorie). Remia voert naast het eigen merk, merknamen als De Marne, Gouda’s Glorie en Yildriz. Internationaal is Remia actief met DeVlaendere, een merk met een keur aan typische Belgische frietkotsauzen. In 1994 nam Remia al de grote Belgische sauzenproducent Pauwels over.

Meer over