“QR-check blijft tot zeker begin november”

Actueel |
11 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

De toegangscheck met de QR-code geldt nog zeker tot begin november voor cafetaria’s en de rest van de horeca.

Of de maatregelen daarna worden versoepeld, hangt af van de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet.

De toegangscheck voor de horeca geldt sinds 25 september voor alle eters ter plaatse van 13 jaar en ouder. Klanten die alleen bestellingen komen afhalen, hoeven aan de ingang niet te bewijzen dat ze gevaccineerd of recent negatief getest zijn.

Omdat het aantal positieve testen, besmettingen en ziekenhuisopnames is gestegen, wil het kabinet de coronapas volgens insiders op dit moment niet schrappen. Dit is in lijn met geluiden die de Horeca Alliantie vernam in Den Haag. Vakvereniging ProFri is één van de brancheorganisaties die bij dit speciale corona-samenwerkingsverband voor de horeca zijn aangesloten.

Volgens dagblad De Telegraaf is de corona-app in ons land 12 miljoen maal gedownload en is de QR-code in totaal nu 40 miljoen keer opgeroepen. De verwachting in Den Haag is dat het OMT op maandag 1 november voor overleg samenkomt. Het kabinet zal daarna op zijn vroegst vrijdag 5 november een vervolgbesluit nemen.

Meer over