Preuverie De Toren in Echt is verkocht

Actueel |
7 mei 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Wouter Wolters (44) heeft zijn bekende zaak Preuverie De Toren in Echt verkocht. In juni vorig jaar zette hij zijn bedrijf in de etalage. Per 1 juli aanstaande wordt Preuverie De Toren voortgezet door nieuwe ondernemers die ervaring hebben in de cafetariabranche.

Wolters treedt per 1 augustus volledig in dienst bij de Roermondse horecagroep Cox & Co. Bij Cox & Co wordt Wolters verantwoordelijk voor onder meer drie TuinCafé’s, restaurant Schnitzelparadies en een vestiging van de frituurformule Piet Friet.

Volop in de vakmedia

Wolters, en voorheen zijn ouders, hebben Preuverie De Toren ruim 28 jaar geëxploiteerd. Maar het bedrijf in Echt bestaat al zeker ruim een halve eeuw. Zelf werkte Wouter al sinds zijn zestiende in de cafetaria. Elf jaar geleden deden zijn ouders een stap terug en nam Wolters de zaak definitief over.

Preuverie De Toren werd dertien jaar geleden eerste in de Cafetaria Top 100 van het toenmalige vakblad Snackkoerier. Wolters trok met zijn bedrijf ook daarna meer dan eens de aandacht van de vakmedia. Zo schiep hij met het oog op de online verkoop nieuwe maaltijdmerken rond verschillende kernproducten. Ook deed zijn zaak van zich spreken door in tijden met hoge inflatie de menuprijzen te verlagen.

“Andere invulling”

Toen hij de cafetaria vorig jaar juni te koop zette, zei Wolters: “Na een bizarre coronatijd, onze nieuwe bezorgkeuken en vele andere mooie en minder mooie momenten heb ik de moeilijke beslissing genomen om onze mooie zaak te gaan verkopen. De tweede helft van mijn werkende leven wil ik op een andere manier gaan invullen, zodat ik onze kinderen zie opgroeien en nog meer kan gaan genieten van mijn gezin, vrienden en familie.”

Foto: Facebook Preuverie De Toren