Ingangscheck Horeca Alliantie opnieuw massaal gebruikt

Actueel |
29 april 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Screenshot portal Horeca Alliantie: Veiliguitindehoreca.nl

Sinds de heropening van de terrassen gisteren, is de app Veilig uit in de Horeca van de Horeca Alliantie weer volop gebruikt door ondernemers om de verplichte gezondheidscheck uit te voeren.

“Maandenlang stond de teller vrijwel op nul, maar gisteren vanaf 12.00 uur schoot het gebruik weer als een pijl omhoog,” aldus het samenwerkingsverband van de brancheorganisaties VCHO, ProFri en NHG.

De Horeca Alliantie ontwikkelde de tool na afloop van de eerste lockdown vorig jaar. Hij bleef echter sindsdien gewoon online staan. De app werkt simpel: na het activeren van een QR-code kunnen zowel gasten als medewerkers in twee klikken de verplichte triage doorlopen. “Dat resulteerde gisteren meteen al in vele duizenden gezondheidschecks,” zegt een woordvoerder van de Horeca Alliantie.

Naast de Veilig Uit-app stelde de Horeca Alliantie het vorig jaar een dynamisch protocol voor de horeca op. Sinds deze week is er een nieuwe versie beschikbaar dat ondernemers houvast geeft bij het openstellen van het terras binnen de ‘1,5 meter-samenleving’. Als het kabinet de regels verandert en de voorwaarden verder worden versoepeld, past de Horeca Alliantie opnieuw het protocol aan. Horecaondernemers kunnen steeds de actuele versie van het protocol vinden op Veiliguitindehoreca.nl. Ook andere documenten en formulieren staan op de website van het samenwerkend trio.

De gezondheidscheck is één van de vele initiatieven die VCHO (Chinese-Aziatische horeca), ProFri (frituurbedrijven) en Nederlands Horeca Gilde sinds de uitbraak van corona samen hebben ontplooid binnen de koepel Horeca Alliantie. Via Ondernemend Nederland (ONL) spreekt de alliantie bovendien mee over de overheidsmaatregelen en wordt druk uitgeoefend op politiek Den Haag voor betere steun- en schuldenmaatregelen. Ook zit de Horeca Alliantie rechtstreeks aan tafel bij verschillende bewindvoerders.

www.veiliguitindehoreca.nl