
Er wordt de laatste tijd driftig gebouwd in de vaderlandse snackindustrie. Oliehoorn bouwt bij zijn thuisbasis in Hoorn aan een gasloze sausfabriek. In Schiedam startte de uitbreiding van de fabriek van Topking, bekend van de Vlammetjes en KaasTengels.
Recent berichtte Frituurwereld nog over nieuwe fabrieken van Elite Snacks & Sauzen en de Zeeuwse kroketmaker De Ambachterie. Maar er wordt dus nog meer gebouwd in de branche. Zo stapt Oliehoorn in 2026 met een vernieuwde fabriek over op volledig gasvrije productie van zijn sauzen.
“Duurzaamste sausfabriek”
Over zijn doelstelling laat het bedrijf geen misverstand bestaan: “De duurzaamste sausfabrikant van Nederland worden.” Het bedrijf streeft al langer naar een koolstof neutrale productie.
Er werd en wordt onder meer geïnvesteerd in zonnepanelen, maar ook worden warmte en materialen hergebruikt. Drie jaar geleden was al ruim de helft van Oliehoorns energie afkomstig uit zon en wind.
Topking in Schiedam
Ook bij Topking in Schiedam draait de betonmolen. De producent van onder meer Vlammetjes en KaasTengels breidt de productie uit met ongeveer 1200 vierkante meter. Daarnaast verrijzen nieuwe kantoorruimtes, een grote kantine en vergaderzalen. Oprichter Bert Roubos sloeg in april de eerste paal.
Topking werd zes jaar geleden eigendom van Signature Foods. Dit bedrijf is tevens eigenaar van onder meer Westland, Heks’nkaas en Johma Salades. Ruim tien jaar geleden verhuisde de productie van Topking reeds van Bleiswijk naar Schiedam.
Foto: promofoto Oliehoorn.nl