NLVVM kiest voor het eerst Maaltijdbezorger van het Jaar

Actueel |
8 november 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Anthony Monte, foto NLVVM

Anthony Monte van SushiPoint is uitgeroepen tot Maaltijdbezorger van 2022. Hij is hiermee de allereerste titeldrager van deze verkiezing van de NLVVM. Deze vereniging wil zo om meer erkenning voor maaltijdbezorgers vragen.

Ze gaan door weer en wind om consumenten thuis een lekkere hap te bezorgen en werken keihard: maaltijdbezorgers. Daarom mogen ze wel wat meer erkenning krijgen voor hun werk, vonden ze bij De Nederlandse Vereniging Van Maaltijdbezorgers (NLVVM).

Hierbij zijn ook ketens als Kwalitaria en Febo aangesloten. In totaal zijn elf bezorgketens in de fastservicesector lid van de NLVVM. Naast belangenbehartiging is professionalisering van de sector het doel.

Maaltijdbezorger van het Jaar

De landelijke verkiezing voor Maaltijdbezorger van het Jaar past in het streven van professionalisering. Net als de speciale Dag van de Maaltijdbezorger die op 22 september dit jaar in het leven is geroepen. Op deze dag ging de verkiezing van start.

De ruim 30.000 maaltijdbezorgers van de bij de NLVVM aangesloten ketens konden zichzelf vanaf dat moment opgeven voor de verkiezingsstrijd. Zij kregen tot 4 november de tijd om zoveel mogelijk stemmen te vergaren om zo de winst in de wacht te slepen.

Uiteindelijk won dus Anthony Monte van SushiPoint. In een reactie laat de kersverse Maaltijdbezorger van 2022 weten: “Ik houd van de vrijheid van het werk, lekker op de weg, mensen blij maken met onze sushi én zorgen dat alles op tijd aankomt. Deze prijs is een mooie waardering voor het werk.”