Nederlandse Deliveroo-bezorgers starten bestellenbij.nl

Actueel |
7 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Deliveroo Nederland

Een groep van Nederlandse bezorgers van de eetbestelsite Deliveroo is een nieuw platform gestart met de naam Bestellenbij.nl. Aanleiding hiervoor is de aankondiging van Deliveroo dat ze in november 2022 uit Nederland gaan vertrekken.

Het nieuwe platform Bestellenbij.nl is een initiatief van de Nijmeegse Deliveroo-koerier Martin Müller en twee andere bezorgers uit deze Gelderse stad.

Retailtrends meldt dat het platform Bestellenbij.nl inmiddels voor een tiental restaurants aan het bezorgen is. Tot Deliveroo is vertrokken uit Nederland, blijven de bezorgers ook daarvoor werken.

Werkgeverspremies afdragen

Naar verwachting gaat Deliveroo in november 2022 uit Nederland weg. Eerder oordeelde het Amsterdamse hof dat Deliveroo-bezorgers in loondienst moeten. Dat zou betekenen dat Deliveroo werkgeverspremies moet afdragen. De Hoge Raad zal zich eind van het jaar over deze kwestie uitspreken. Door in november te vertrekken, zou het platform claims voor achterstallig loon en premies mogelijk net ontlopen.

In de Volkskrant vertelt medeoprichter Martijn Müller van Bestellenbij.nl dat de groep Nederlandse bezorgers van Deliveroo zelfstandig doorgaat omdat ze toch al als zzp-ers worden gezien nu Deliveroo hen niet in loondienst wil nemen.

Speelbal

Bestellenbij.nl wil voorkomen dat de maaltijdbezorgmarkt een speelbal van grote multinationals blijft. “Wij willen leren van wat er bij die andere bedrijven fout gaat en dat verbeteren.”