Toch snellere uitbetaling TVL-gelden

Actueel |
22 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

De staat gaat de TVL-steungelden tóch sneller uitbetalen. Oorspronkelijk was sprake van een wachttijd van bijna vier maanden; de Tegemoetkoming Vaste Lasten over het laatste kwartaal van 2020 moet nu binnen drie weken op de bankrekening van horecabedrijven zijn bijgeschreven.

Een breed front van organisaties in de horeca en het bedrijfsleven drong herhaaldelijk aan op een vlottere betaling. Niet alleen de Horeca Alliantie en KHN, maar ook clubs als Ondernemend Nederlands (ONL), MKB Nederland en VNO NCW trokken regelmatig in Den Haag aan de bel over de té lange betalingstermijnen.

Deze week beschikking in de bus

De TVL over het laatste kwartaal van 2020 liet tot op heden lang op zich wachten. Gehoopt was op uitbetaling in februari, maar toen liet de overheid weten dat horecabedrijven nog zestien weken op hun geld moesten wachten. De vertraging zou verband houden met systeemproblemen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de TVL-regeling uitvoert. De RVO heeft nu alsnog aangekondigd de betaling te zullen versnellen. Nog deze week zou de horeca een definitieve beschikking moeten ontvangen; ruim drie weken daarna moet de uitbetaling van de TVL-gelden een feit zijn.