Mora wint bamischijf-proeverij van AD

Actueel |
21 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De lekkerste bamischijf in de supermarkt is afkomstig van de bekende snackfabrikant Mora. Zo blijkt uit een test van het Algemeen Dagblad waarbij zes verschillende merken uit de supermarkt door drie snackexperts zijn beoordeeld.

“Ook al is het leven nog zo zuur, alles smaakt beter uit de frituur”, klinkt het in het videoverslag over de bamischijf-test op de site van de krant. De quote is afkomstig van de bekende rapper en snackliefhebber Donny. Hij vormde samen met Veerle van der Meulen (de ‘Queen of Bami’s’) en Tv-kok Perry de Man het testpanel. Alle drie zijn ze fervente snackliefhebbers.

Allemaal voldoende

In het Febo-filiaal aan het Stadionplein in Amsterdam werden de bamischijven beoordeeld op krokantheid, kruidigheid, vulling en de smaak. Uiteindelijk blijkt het panel behoorlijk tevreden. Er zijn onderling redelijk veel verschillen in vorm, kruiderij en vulling: alle snacks in de test behalen een voldoende, zo blijkt uit het artikel in het AD dat op 19 augustus is verschenen.

Rap voor de winnaar

Naast Mora, gingen ook de bamischijf van onder meer Beckers en Mekka Food over de tong. De winnaar uit de test (Mora), is voor veel cafetariahouders geen onbekend merk. Speciaal voor de winnende bamischijf maakt rapper Donny spontaan een kleine rap: “De smaak was raak en had een goede grip op mijn kaak.”

Populariteit stijgt

De populariteit van de pittig gekruide schijf is stijgende, zo meldt Van der Meulen in het AD. Dat komt niet alleen omdat veel mensen tegenwoordig een dagje geen vlees eten de de bamischijf vegetarisch is. Ook de sociale media hebben invloed: “De Bamiboys gaan bijvoorbeeld heel hard op TikTok.”

Klik hier voor het artikel op het AD