Cornetto van Ola komt als beste uit de AD-test

Actueel, Video's |
14 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Klik op afbeelding voor video van de AD-ijsttest

Wat is het beste ijshoorntje met vanille, chocolade en nootjes in het retailschap? Het Algemeen Dagblad liet zeven merken (blind) proeven aan een testteam. Wat bleek? De welbekende Cornetto van Ola die ook bij cafetaria’s veelvuldig over de counter gaat, gooit de hoogste ogen.

‘Voor een ijsje uit de supermarkt, is dit de beste’, zo oordeelde het testteam over de winnaar van de AD-ijshoorntjestest. In een artikel in de krant van 12 augustus en in een video op de site van het Algemeen Dagblad vertellen de drie proevers over hun bevindingen.

Zoete nootjes

Zo blijkt dat de kwaliteit en de smaak van de chocolade bij alle supermarktijsjes teleurstelling te weeg brengen bij de proevers. Deze stellen vast dat de chocolade alleen als coating dient. Ook merken ze op dat de nootjes vaak dun ‘gestrooid’ en gezoet zijn. Sommige hoorntjes zijn ronduit zacht.

Testteam

Het testteam bestond uit SVH Meesterijsbereiders Hidde de Brabander (manager IJscentrum), Luc Blok (eigenaar Luciano ijssalons en voorzitter van het Gilde van SVH Meesterijsbereiders) en Bianca Roemaat (redactiecoördinator Vakblad IJs! en freelance culinair journalist).

Ruime voldoende

De Cornetto van Ola kwam uiteindelijk met een ruime voldoende, het cijfer 7, als beste uit de bus. Hidde de Brabander noemde het ijs ‘smakelijk’ vanwege de echte nootjes en de cacaosmaak van de chocolade. Daarmee streefde het bekende ijsmerk dat zowel in de horeca als retail wordt verkocht, de look-a-likes uit de supermarkt voorbij.

Bekijk hier de video voor een impressie van de proeverij.