Marieke en René Jacobse nemen afscheid van Cafetaria de Pieper

Actueel |
22 juli 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Frituurwereld Cafetaria De Pieper
Marieke en René Jacobse hebben Cafetaria de Pieper verkocht.

Wie de komende maanden Cafetaria de Pieper in Helvoirt binnenstapt, ziet waarschijnlijk nieuwe gezichten in de zaak. De huidige eigenaren, Marieke en René Jacobse, hebben hun frietzaak namelijk na 25 jaar verkocht. ‘Het is mooi geweest, tijd voor iets anders.’   

Zij staat sinds haar dertiende achter de toonbank en hij draait sinds vijftien jaar mee in de zaak, maar voor Marieke (49) en René Jacobse (53) is de tijd aangebroken om Cafetaria de Pieper over te dragen aan nieuwe eigenaren. “Dit jaar word ik vijftig dus ik sta al 37 jaar in de cafetaria”, zegt Marieke Jacobse. “Er zijn denk ik weinig mensen die meer friet en snacks hebben gezien dan ik.”     

Samen de zaak opgebouwd

Marieke nam de cafetaria aan de Lindelaan in Helvoirt 25 jaar geleden over van haar ouders. Meteen gaf ze de zaak een metamorfose, onder andere met een nieuw interieur en nieuwe apparatuur. “Dat was een flinke investering, dus ik begon met een schuld van twee ton.” Marieke en René hebben de cafetaria samen opgebouwd tot wat het vandaag de dag is: een populaire plek voor verse friet, snacks, hamburgers, heerlijk softijs, een praatje en gezelligheid.

Nieuwe eigenaren zijn bekenden

De twee dragen nu met trots een gezond bedrijf over aan de nieuwe eigenaren, Frank en Rian Spierings. René: “Het is mooi geweest en we hebben ervan genoten, maar het is tijd voor iets anders. We kennen Frank en Rian goed, want we zijn vrienden en lid van dezelfde carnavalsvereniging. Ze hebben veel ervaring in de horeca en ze zijn net zo enthousiast als wij.”

Warme contacten en reuring

Frank is vanaf augustus al bedrijfsleider en op 1 februari 2023 nemen Frank en Rian Cafetaria de Pieper officieel over. Het toeval wil dat de cafetaria op dat moment vijftig jaar bestaat. Voor Marieke en René breekt dan een nieuw hoofdstuk aan. “We gaan de mensen missen, de warme contacten, de reuring. We komen straks in rustiger vaarwater.”

Vertrouwen in de toekomst

Voor Marieke is zingen en entertainment haar passie en daar zal ze zich nog meer op gaan richten. En René? “Die kan overal aan de slag”, weet Marieke. “Zeker als je ziet wat hij heeft betekend voor de zaak qua ontwikkeling, efficiency en creativiteit. Dat komt wel goed. Daarnaast hebben we er alle vertrouwen in dat Frank en Rian de Pieper met succes voortzetten.”

V.l.n.r.: Frank, René, Rian en Marieke

Meer over