Likken aan eierbal

Trivia |
21 september 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurzegel – PostNL

Nee, we krijgen als redactie van Frituurwereld bijna geen traditionele post meer. Alle informatie komt tot ons via e-mail en andere digitale brievenbussen. Mocht je toch van plan zijn ons een wat te sturen via PostNL, lik dan eerst even aan een eierbal….

PostNL bracht een serie postzegels uit met tien streekgebonden lekkernijen. Zoals de Bossche Bol, de Limburgse vlaai, de Goudse stroopwafel, het Fries suikerbrood, de Amsterdamse ui en…. de Groningse eierbal. Jazeker, er is nu een heuse postzegel met een snack uit onze eigen frituurbranche. Opmerkelijk is dat er opnieuw gekozen is voor de eierbal.

We kunnen niet anders zeggen: deze frituurspecialiteit heeft de laatste jaren de PR flink mee (kijk de afgelopen edities van Frituurwereld er maar op na). Maar natuurlijk zijn er meer gefrituurde lekkernijen. Ja, wij van Frituurwereld hebben nog wel een wens. Namelijk: een hele serie frituurzegels. De Brabantse frikandel, de Amsterdamse blokjesvleeskroket, de Tilburgse draadjesvleeskroket, de Gelderse schijf, de Rotterdamse kroepia, de Amsterdamse bitterbal, de Limburgse friet zuurvlees… Of vragen we nu een beetje teveel?

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 5 – Najaar 2017

Meer over