Jonge starter bij AnyTyme en ander openingsnieuws

Actueel |
15 mei 2025 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Stoppende ondernemers trekken de laatste tijd de aandacht in de media. Maar natuurlijk starten er ook gewoon ondernemers in de frituurbranche. Zoals de 20-jarige Roxanna Roke met haar AnyTyme Westerhaar. In Noordwijkerhout opende ondernemer Steven Molenkamp in een voormalig Chinees restaurant zijn vierde cafetaria. Daarnaast openingsnieuws uit Wageningen en Sevenum.

1. Roxanna’s AnyTyme Westerhaar

In het Overijsselse tweelingdorp Westerhaar-Vriezenveensewijk startte begin dit jaar één van de jongste horecaonderneemsters van Nederland. 20 jaar jong, opende Roxanna Roke hier een vestiging van Hanos-formule AnyTyme. Voorheen was er een Foodmaster-cafetaria gevestigd.

De appel valt bij Roxanna niet ver van de boom. Ouders Jolanda en William Roke hebben al bijna twintig jaar AnyTyme Ommen. In een interview met dagblad De Stentor zegt de onderneemster: “Ik ben dol op gekke dingen en niet bang om een uitdaging aan te gaan. Mijn moeder vergeleek me deze week nog met Pippi Langkous, die altijd zei Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Die uitspraak past mij ook wel.”

2. Vierde cafetaria voor Molenkamp

Ondernemer Steven Molenkamp opende dit voorjaar in Noordwijkerhout zijn vierde cafetaria. De locatie van de nieuwe zaak, die de naam De Zilk draagt, is opmerkelijk. Het is een voormalig Chinees restaurant. Immers, veel vaker nemen ondernemers met Chinese wortels juist cafetaria’s over.

Molenkamp nam de afgelopen jaren al drie andere zaken over. Dat begon acht jaar geleden met De Koetiller in Noordwijkerhout, de zaak van zijn schoonvader. Cafetaria De Dwarse in Voorhout kocht hij vier jaar geleden, De Centenbrug in Bennebroek volgde in 2022.

3. Foodmaster in Wageningen

In Wageningen opende FHC’s cafetariaformule Foodmaster een nieuwe vestiging. Pal naast een sportcomplex, in de woonwijk Noordwest. Mark ter Burg runt de zaak samen met zijn broer Peter. Mark zegt in een persbericht dat hij al een generatie vooruit denkt: “Het is een droom die uitkomt om dit avontuur aan te gaan, ook een beetje omdat mijn zoon Stijn interesse toont in het horecavak en de zaak mogelijk zou willen voortzetten.”

In het assortiment is volgens Foodmaster Wageningen de Italiaanse Schnitzel een aanrader. Met rucola, zongedroogde tomaat, pittenmix, Parmezaanse kaas en truffelmayonaise.

4. Frieterie is tevens Petatbar

Ook worden nog steeds nieuwe ambachtelijke frietzaken geopend. In het Limburgse Sevenum kwam Frieterie de Petatbar uit de startblokken. Het is het bedrijf van Stan van Meurs en Freek Wijnen. Friet heet er gewoon friet, maar er zijn ook familiezakken petat verkrijgbaar.

“Onze frieten worden met zorg bereid van de beste aardappelen, vers gesneden en met liefde gebakken tot die perfecte goudgele knapperigheid,” vertelt het duo. Verder heeft de frieterie een breed assortiment snacks en onder meer warme broodjes, zoals een broodje beenham. Bij de sauzen ontbreekt zuurvlees natuurlijk niet, bakjes saus-oorlog kunnen besteld worden met of zonder ui.

Foto: Roxanna Roke, door AnyTyme Linkedin (headerfoto), Foodmaster Wageningen, persfoto FHC