Hap Holland Hap: FC Febo oranjeshirt voor goed doel

Actueel |
18 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Automatiekformule Febo verkoopt FC Febo oranjeshirts voor het goede doel. De opbrengst van de oranjeshirts (€ 24,95) gaat namelijk grotendeels naar Only Friends, de organisatie die georganiseerde sport voor 800 mensen met een beperking mogelijk maakt in Amsterdam en omgeving.

Het FC Febo shirt is geïnspireerd door het tenue van het Nederlands elftal uit de zeventiger jaren. Febo en Only Friends beschouwen het shirt als een eerbetoon aan alle kampioenen, van sporters tot medewerkers. “Het verhaal van Only Friends raakte ons, en daarom zijn wij al jaren hun vaste sponsor,” zegt Febo’s directeur-eigenaar Dennis de Borst. “Met dit shirt zorgen we voor extra aandacht en met een deel van de opbrengst steunen we Only Friends in hun doelstelling om sport voor iedereen bereikbaar te maken.”

Sportclub Only Friends

Only Friends is een initiatief van Dennis Gebbink. De ontdekking van een handicap bij Gebbinks zoon Myron zette hem aan het denken over sporten voor mensen met een beperking. Dit inspireerde Dennis tot het zoeken naar een geschikte sportomgeving voor Myron, hetgeen leidde tot de oprichting van Sportclub Only Friends en het Friendship Sports Centre.

Hap Holland Hap

Het oranjeshirt is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Op de achterzijde prijkt het nummer 41, dat verwijst naar het oprichtingsjaar van Febo, toen nog een brood- en banketbakkerij. Verder is het shirt getooid met de kreet Hap Holland Hap.

Foto: publiciteitsfoto Febo en Only Friends

Meer over