Hagu maakt doorstart onder paraplu van Center Horeca

Actueel |
11 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Hagu BV

Horecagroothandel Hagu in Best maakt een doorstart. Hagu ging vorige maand failliet, maar kan in afgeslankte vorm verder dankzij een investering van Center Horeca in Eindhoven.

In de media laat de curator weten dat zich verschillende belangstellenden meldden voor Hagu, dat onder meer veel cafetaria’s en klein-horeca als klant heeft. Met Center Horeca kwam het tot concrete afspraken.

Center Horeca in Eindhoven bestaat sinds 2007. Het bedrijf levert vooral aan shoarmazaken, cafetaria’s, pizzeria’s en andere horecabedrijven die primair zijn gericht op afhalers en kleine gerechten.

Naam Hagu gehandhaafd

Center Horeca sluit qua werkgebied prima aan bij Hagu. De groothandel is namelijk vooral actief in en rond grotere steden in Brabant en Limburg. Ook Nijmegen en Utrecht behoren tot het verzorgingsgebied van Center Horeca. Daarnaast is de grossier actief in enkele Vlaamse steden en Brussel.

Volgens de media gaat een deel van de mensen mee over naar Center Horeca. Hagu had ruim 60 mensen in dienst toen het faillissement werd aangevraagd. Onder de paraplu van Center Horeca zal Hagu bovendien vooralsnog zijn eigen naam en identiteit behouden.

Jaarcontracten

Frans van Rooij van vakvereniging ProFri is vooral benieuwd wat er nu gaat gebeuren met klanten die nog leveringen tegoed hebben van Hagu. Het gaat hierbij om jaarcontracten voor bijvoorbeeld friet en frituurolie die reeds vooraf zijn betaald. Center Horeca stelt in Eindhovens Dagblad dat het bedrijf alles in het werk zal stellen om afspraken uit het verleden na te komen.

Meer over