E-learning: studeren in eigen tijd, op eigen plek Heleen Dragt leerde via haar mobieltje

Achtergrond |
21 juni 2017 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Werken aan kennis en vakmanschap. Met deze slogan biedt het Nederlands Frituurcentrum e-learningmodules aan voor de frituurbranche. E-learning heeft een groot voordeel: je kunt via digitale media studeren in je eigen tijd, op je eigen plek. Heleen Dragt van Dixy Smultaria in Ermelo doorliep met succes twee digitale lesmodules.

Heleen doorliep de e-learningmodules over voedselallergen en voedselhygiëne niet via haar tablet of desktopcomputer maar via haar mobieltje. “Dat was prima te doen. Het was allemaal goed leesbaar en goed aangepast aan het kleine scherm.” Over het gebruiksgemak is de medewerkster van Dixy Smultaria ook verder zeer te spreken: “De modules zijn supergemakkelijk in het gebruik.” Op de bijbehorende foto’s en video’s lette Heleen overigens wat minder.

Leuk en afwisselend

De inhoud van de digitale lesmodules ervoer Heleen als “begrijpelijk en zeer informatief”. Ze zegt: “Erg handig zijn de vragen die je tussen de lessen door krijgt. Er is een leuke afwisseling van vragen en het is zeer leerzaam.” De resultaten die Heleen behaalde, mogen er zijn. “Ik scoorde meestal meteen de eerste keer een voldoende.” Kwam ze nog problemen tegen? “Ik heb één keer moeten resetten, maar verder liep alles op rolletjes. Nee, tips om de e-learning verder te verbeteren heb ik eigenlijk helemaal niet.”

Hoge score

Heleen Dragt is ook te spreken over de eindtoetsen van de lesmodules “Basiskennis Voedselallergenen” en “Basiskennis Voedselhygiëne voor medewerkers”. “De eindtoetsen zitten prima in elkaar. Ik haalde bij beide meteen de eerste keer goede scores. Ik heb er veel van opgestoken. Je leert goed wat er in het bedrijf allemaal geregeld moet worden en wat je zeker moet weten.” Een collega van Heleen is aangestoken door haar enthousiasme en begint binnenkort ook te leren via haar tablet of smartphone. Ja, zegt Heleen, ze houdt de website zeker in de gaten om te zien welke nieuwe e-learningmodules er nog volgen. Het Nederlands Frituurcentrum werkt hard aan nieuwe modules.

Vouchers voor medewerkers

Iedereen die aan de slag wil kan zich digitaal inschrijven en meteen beginnen. De betaling verloopt via iDEAL of op factuur. Werkgevers kunnen heel eenvoudig via de website opleidingsvouchers bestellen en direct met een bericht versturen naar hun medewerkers. Met de code die op de voucher staat kan de ontvanger zonder verdere kosten zich inschrijven voor de betreffende e-learningmodule en daarna aan de slag gaan.

www.werkenaankennisenvakmanschap.nl

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 4 – Zomer 2017