Grote opluchting: maandfactuur voor stroom van ruim 50.000 euro gecrediteerd

Actueel |
19 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Marco Hartman bij SBS6 Hart van Nederland

Groot was de schok vorige week, maar vandaag kreeg Marco Hartman van snackbar ’t Harkje in Poeldijk het verlossende woord. De maandelijkse voorschotfactuur van €50.121,47 die enkele dagen geleden bij hem in de bus viel, berust op een misverstand. Het bedrag wordt gecrediteerd door de energiemaatschappij.

Hartman haalde vorige week landelijk het nieuws. Zijn nieuw maandfactuur voor stroom bedroeg meer dan 50.000 euro in plaats van de gebruikelijke ruim 3.000 euro. Een hogere energierekening had Hartman wel verwacht, maar dit tartte elke voorstelling. Hij stapte daarom eigenhandig naar de pers.

“Ik verstijfde helemaal”

Hartman stuurde de voorschotnota naar journalisten en kwam onder meer aan het woord bij SBS6-programma Hart van Nederland. In de media zei hij vorige week: “Ze hadden me wel wat extra mogen waarschuwen. Ik verstijfde helemaal. Het had niet veel gescheeld of ik had gewoon een hartaanval.” Hartman rekende bovendien uit dat hij minimaal 20.000 frikandellen per maand zou moeten verkopen om de energie nog te kunnen betalen.

Vanochtend excuses

Op zijn Twitter-account laat Hartman vanochtend weten: “Eindelijk na vier dagen een bericht in de mail met de tekst ‘opgelost’ met daaronder een creditnota, met een excuus.” Het energiebedrijf meldt: “Deze creditnota ontvang je omdat bij de nieuwe voorschotnota over oktober vermoedelijk een verkeerde meterstand een extreem hoog voorschotbedrag heeft veroorzaakt. Onze klantenservice neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om een actuele meterstand op te vragen.”

Meer over