Grootste foodcourt van Nederland straks langs de A12

Actueel |
23 december 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurcentrum - hamburger
Foto: Sander Dalhuisen

McDonald’s, Burger King, KFC, Taco Bell, Subway en nog vele anderen; Foodvillage Duiven nabij de A12 moet over twee jaar keuze bieden uit zo’n vijftien restaurants. De bouw van het foodcourt start in de zomer van 2022. Ondertussen klinkt er kritiek op de de komst van ‘de grootste fastfoodstrip van Nederland’.

Shoppers die bij Duiven de vestigingen van onder meer Ikea, Mediamarkt en Intersport bezoeken, kunnen nu al een hapje eten bij McDonald’s, Subway of KFC. In 2023 komt daar nog een flink aantal ketens bij. In ieder geval krijgen de drie gezelschap van Burger King, Febo, Spare Rib Express, Leon, Taco Bell, Wok To Go, de Beren en Salsa Shop. Er is nog plek voor een sushirestaurant, een koffiezaak en een broodjeszaak. Naast eten en drinken is er ruimte voor entertainment, zoals een speelparadijs of een bowlingbaan.

Dagelijks 15 duizend bezoekers

Alles bij elkaar wordt Foodvillage Duiven nu al ‘de grootste fastfoodstrip van Nederland’ genoemd. De verwachting is dat er dagelijks zo’n 15 duizend bezoekers zullen komen, en nog meer in het weekend. De bouw begint in de zomer van 2022 en moet halverwege 2023 klaar zijn. De weg bij het foodcourt wordt aangepast om verkeersopstoppingen te voorkomen.

170 fulltimebanen

De restaurant bieden tezamen werk aan 400 tot 450 mensen, zegt projectontwikkelaar Erwin Slot in de Gelderlander. “Dat zullen veelal parttime krachten zijn. Als je omrekent naar fulltimebanen zijn dat er ongeveer 170.” Gezien het personeelstekort in de horeca rijst de vraag waar die mensen vandaan moeten komen. “De eerste weken zullen de meeste restaurants hun allerbeste mensen uit het land naar Duiven sturen, om de hectische beginweken in goede banen te leiden en het nieuwe personeel op te leiden”, aldus Slot tegen de krant.

Kritiek

Ondertussen klinkt er kritiek op de komst van het foodcourt. Onder meer het Voedingscentrum en de lokale SP vinden het een onverantwoorde ontwikkeling. De gemeente maakt echter geen bezwaar en de provincie zegt geen beleid te hebben op de clustering van restaurants, meldt de Gelderlander.