Gewijzigde aanvangstijd livestream en vooraf aanmelden

Actueel |
10 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Thierry Aartsen (L) en Hans Biesheuvel (R)

De livestream met Thierry Aartsen van de VVD en Hans Biesheuvel van ONL zou oorspronkelijk om 14.30 uur beginnen, maar is vanwege de agenda van Thierry Aartsen verzet naar 15.30 uur.

Samen met de Horeca Alliantie nodigt vakvereniging ProFri haar achterban uit om op donderdag 11 februari deel te nemen aan deze online sessie. 

Vooraf aanmelden

Om buitenstaanders te weren bij dit webinar worden ondernemers gevraagd zich vooraf aan te melden. De eerdere link die is gecommuniceerd geeft geen toegang tot het webinar.

Aanmelden livestream

Pleidooi voor heropening

De horeca is al maanden gedwongen dicht en tijdens de persconferentie van dinsdag 2 februari jl. konden Mark Rutte en Hugo de Jonge nog steeds geen perspectief geven wanneer de horeca weer open mag.

De drie verenigingen zullen Aartsen en Biesheuvel verzoeken zich hard te maken voor enkele concrete heropeningsvoorwaarden als de huidige lockdown ten einde is. Om te beginnen wil het trio dat samenwerkt in de Horeca Alliantie, dat restaurants bij de heropening gelijk worden gesteld met de retail. Dit betekent wat de alliantie betreft, dat restaurants en winkels tegelijk mogen heropenen.

De Horeca Alliantie staat niet alleen. Ook andere organisaties pleiten voor spoedige heropening. Ralph Markwat, directeur van FHC Formulebeheer, stuurde al een videoboodschap naar ProFri met een vraag aan Thierry Aartsen.

Klik hier voor de video

IC-cijfers en aantal gasten

Verder zal de Horeca Alliantie Aartsen de volgende aanbevelingen meegeven: het ontkoppelen van de heropening van de horeca en het aantal IC-opnames ėn niet langer uitgaan van een eventueel maximaal aantal gasten per restaurantruimte maar per vierkante meter.

Positie starters

Ook brengt de alliantie bij het liberale kamerlid nogmaals de positie van starters onder de aandacht. Omdat zij bij steun vaak tussen wal en schip vallen, moet niet de inschrijfdatum bij de Kamer van Koophandel, maar de feitelijke openingsdatum als uitgangspunt worden genomen.

Stel jouw vragen

Wat zou jij de heren Aartsen en Biesheuvel willen vragen en/of vertellen?
Stuur jouw vraag of persoonlijke verhaal naar info@profri.nl en wij zullen zoveel mogelijk van deze verhalen en vragen verzamelen en aan hem voorleggen. Ook tijdens de live sessie is er de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen.

Aanmelden livestream