Geen nieuwe maatregelen voor horeca

Actueel |
4 november 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Motie Henk Krol

Meer nadruk op zoveel mogelijk thuis blijven. Meer nadruk op het dragen van mondkapjes. Sluiting van publiek toegankelijk gebouwen zoals musea, theaters, sexclubs, casino’s, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken. Dat zijn de nieuwe corona-maatregelen van het kabinet. Voor de horeca blijft de situatie zoals die sinds half oktober is.

Wel lijkt het kabinet van zins om over enkele weken de horeca meer duidelijkheid te geven over de toekomst.

Medio december

De bewindspersonen stellen op Rijksoverheid.nl: “Vanaf 19 november gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg voor de maatregelen heroverwogen kunnen worden.”

Motie Henk Krol

Bemoedigend is een motie van Tweede Kamerlid Henk Krol. Hierin verzoekt hij het kabinet te bekijken of de regels versoepeld kunnen worden voor restauranthouders, die hun bedrijf helemaal coronaproof hebben gemaakt. Tijdens een plenair debat is door een kamermeerderheid ingestemd met motie van Krol. Dit betekent dat het kabinet met een reactie moet komen.

Hier vind je de nieuwe en langer bestaande maatregelen op een rij.