Nieuwe generatie klaar om leiding te nemen in de cafetaria

Actueel |
16 maart 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
De deelnemers met hun certificaat voor de training Gericht Leidinggeven

Een aantal toppers in de cafetariabranche heeft onlangs de training Gericht Leidinggeven van het Nederlands Frituurcentrum succesvol afgerond. Ze zijn klaar voor de volgende stap, en sommigen draaien de zaak al zonder hun werkgever. “Ik heb ontzettend veel aan deze training gehad.”

Deelnemers aan de training Gericht Leidinggeven van het Nederlands Frituurcentrum hebben de afgelopen maanden flinke stappen gezet. Een opvallend aantal cursisten krijgt het vertrouwen om alleen aan het roer te staan, zo bleek tijdens de laatste cursusdag. ‘Mijn werkgever is op vakantie geweest en ik heb de zaak gedraaid’, was de meest gehoorde uitspraak. Na een inspirerende trendtour door Utrecht kregen zes toppers hun welverdiende certificaat uitgereikt.

Medewerkers luisteren beter

“Ik heb echt ontzettend veel aan deze training gehad”, zegt Wendy Heutink van Cafetaria De Oranjehoek in ‘s-Gravenzande. “Ik wilde de fijne kneepjes nog leren, en dat is heel goed gelukt. Ik durf bijvoorbeeld meer te zeggen en ik merk dat medewerkers beter luisteren. Ook doe ik meer aan observeren, waardoor ik zie wat het team nodig heeft. Ik weet nu wanneer ik moet motiveren, delegeren of wanneer iemand hulp nodig heeft.”

Trotse ouders

Wendy mocht de zaak een week draaien terwijl haar werkgever op vakantie was. Dat geldt ook voor Rik Nieuwveld, zoon van de eigenaren van Restaria Nieuwveld in Portugaal. “Ik wist hoe ik het team aan moest sturen. Directer, niet het hele verhaal vertellen als het druk is, dat kan achteraf. En dat ging goed, mijn ouders waren trots.”

Meer overzicht

Jimmy Noordermeer van Pim’s Place is Voorhout heeft dezelfde ervaring. Ook de eigenaar van Pim’s Place, de vader van Jimmy, vertrouwde zijn zoon een weekje de zaak toe. “Ik heb geleerd om duidelijk te zijn en niet eromheen te draaien. En ik heb meer overzicht in de zaak, ik zie beter wat er gebeurt.”

Lees hier meer over de training Gericht Leidinggeven van het Nederlands Frituurcentrum.