Friettoer van Hans van Wolde vroegtijdig ten einde

Actueel |
22 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Brut172, Facebook.

De friettoer van sterrenchef Hans van Wolde komt vroegtijdig ten einde. In dagblad De Limburger laat Van Wolde weten dat maar weinig gemeenten er happig op zijn om voor Brut Friterie in hun dorp of stad een standplaats ter beschikking te stellen.

Afgelopen weekeinde lag het oorspronkelijk in de bedoeling om de friterie opnieuw te openen in de Limburgse buurtschap Reijmerstok, waar ook Van Wolde’s boerderijrestaurant Brut172 is gevestigd. Op Facebook laat de sterrenchef weten dat hij door dit voornemen een streep heeft gehaald.

Parkeerdruk

Op zijn stek op Facebook vertelt Van Wolde: “Afgelopen weekend (vorige week) was het weer ontzettend druk bij onze Brut Friterie in Reijmerstok. En ondanks dat we hier heel blij mee zijn, hebben we toch besloten om dit weekend de friterie niet te openen. Enerzijds omdat het dorp de parkeerdrukte niet aankan, anderzijds omdat wij uiteraard aan alle corona maatregelen moeten en willen voldoen en het steeds lastiger wordt om deze na te leven en te handhaven. “

Stein

Volgens dagblad De Limburger zal Van Wolde na nog één verkoopsessie in Stein, de friterie niet weer heropenen. De friettoernee die hij eind vorig jaar begon, komt hiermee vroegtijdig aan zijn einde. Dat gemeenten niet happig zijn vergunningen te verstrekken, zal ongetwijfeld te maken hebben met corona (veel toeloop), maar ook met klachten over concurrentie van frietverkopers met een vaste locatie.

Meer over