Foodcourt langs A27 bij Nieuwegein

Actueel |
27 september 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Dunavast

Komende maand start bij Nieuwegein de bouw van een nieuw foodcourt langs de A27. Najaar 2022 moeten hier vestigingen van McDonald’s, KFC, Happy Italy en De Beren hun deuren openen.

Bij het foodcourt Nieuwegein komen 230 parkeerplaatsen. Het totale bebouwde oppervlak is 2300 vierkante meter.

Duurzaamheid

Ontwikkelaar Dunavast zet bij de bouw sterk in op duurzaamheid. “Alle beoogde gebruikers van het Foudcourt hebben een duurzame ambitie met betrekking tot gezondheid, productie van voeding, afvalverwerking en minimalisatie van het aantal logistieke bewegingen van en naar het terrein.”

Circulair

In het ontwerp is rekening gehouden met het gebruik van circulaire materialen. Verder is sprake van energiezuinige verlichting en zullen op het terrein veel groenelementen worden toegepast. Verder worden volop zonnepanelen ingezet (het project is gasloos) en is sprake van warmteterugwinning vanuit de keukens naar de lobby’s, aldus ontwikkelaar Dunavast.

Foodstrip

Het oudste compleet nieuwgebouwde snelweg-foodcourt is de Foodstrip bij Amsterdam-Zuidoost, geopend in 2006. Daarnaast kent Nederland snelweg-foodcourts in onder meer Gouda, Capelle aan de IJssel en Goes. Bekend vanwege de concentratie van concepten is daarnaast de afrit Veenendaal-West. Aan weerszijden van de snelweg zijn hier onder meer McDonald’s, KFC, Burger King, De Beren en een Aziatisch restaurant gevestigd.