Een vegan frikandel, maar dan in poedervorm

Actueel |
28 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Greenforce

Foodstartup Greenforce introduceert een frikandel in poedervorm. Deze is vegan en gemaakt van zonnebloempitten, zo melden ze in een persbericht.

De makers vinden bovendien dat deze poedervariant uitkomst biedt in tijden van een frikandellentekort.

Frikandellenpoeder

De vegan frikandel van Greenforce bestaat uit frikandellenpoeder. Hieraan voeg je water toe. Daarna breng je de massa in de vorm van een frikandel. Even frituren en klaar is de vegan frikandel.
Deze ‘futuristische’ frikandel is volgens de bedenkers: glutenvrij, 100% plantaardig, zonder toegevoegde conserveermiddelen en smaakversterkers.

Daarnaast ziet Greenforce nog meer voordelen: je kunt het product makkelijk op voorraad houden en hebt het zo altijd bij de hand. Ook de lange bewaartijd is een pré. Het lijkt daarmee een ‘oplossing’ bij een frikandellentekort, aldus de firma, die ook al braadworsten, gehaktballen (Duitse frikadelle) en andere smaken in poedervorm heeft.

Frikandellenproeverij

Hoe de smaak van de vegan frikandel is, zal na de introductie in oktober duidelijk worden. De poederfrikandel is in eerste instantie bedoeld voor thuisbereiding en – consumptie. Niet ondenkbaar is dat hij later ook via het horecakanaal zal worden gedistribueerd.

Greenforce is een foodstartup die dierlijke voedingsmiddelen in een vegan jasje stopt. Met hun producten willen ze een revolutie in de voedingsindustrie te weeg brengen, zo schrijven ze op hun website.

Meer over