Eetwinkel trots op ‘prachtige opbrengst’ voor KiKa

Actueel |
3 maart 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Eetwinkel Hendriks in Elst met de statiegeldactie voor Kika bij een lokale supermarkt

De frituurbranche zet zich al jaren in voor verschillende goede doelen. Ook Eetwinkel doet een mooie duit in het zakje met een donatie aan KiKa.

Eetwinkel zet zich sinds 2020 in voor KiKa (Kinderen Kankervrij). In samenwerking met twee Run For KiKa Marathon-deelnemers is er inmiddels een bedrag van 17.000 euro opgehaald voor dit goede doel. “Een bedrag waar we als Eetwinkel ontzettend trots op zijn.”

Kinderbox

Eetwinkel heeft de kinderbox – het meest gekozen product door kinderen – gekoppeld aan het goede doel. Met de verkoop van elke kinderbox wordt een vast bedrag gedoneerd aan Run For KiKa Marathon ten behoeve van KiKa.

Statiegeldflessen

Daarnaast hebben Eetwinkels geld opgehaald met statiegeldflessen. Zo heeft Eetwinkel Het Cabrys in Beek een inleverpunt voor statiegeldflessen in de zaak gemaakt. Hiermee heeft het bedrijf de afgelopen maanden ‘een waanzinnig mooi bedrag’ opgehaald. Daarnaast hebben veel Eetwinkel-ondernemers de samenwerking gezocht met hun lokale supermarkt. Klanten konden hun statiegeldbonnetjes doneren en de volledige opbrengst is ten goede gekomen van Run for KiKa Marathon.

Onderzoek naar kinderkanker

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker, waarvan op dit moment 81 procent geneest. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 100 procent. KiKa werft gelden om onderzoeken naar kinderkanker te kunnen financieren. “Bij Eetwinkel zien we dagelijks kinderen genieten van een maaltijd of snack, een belangrijke doelgroep dus. Ieder kind verdient het om gezond te zijn en te kunnen lachen en genieten van het leven.”