Drentse snackbroers lanceren BezorgLand

Actueel |
21 maart 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Flyer Bezorgland – Bezorgland

De broers Hendrik en Dirk de Gooijer lanceerden een nieuw maaltijdplatform onder de naam BezorgLand. Ze reageren hiermee op de ophef rond de hoge vergoeding die Thuisbezorgd.nl en andere platforms rekenen voor hun deliverydiensten. De twee broers, die eerder een snackbar hadden, zeggen dat bezorgcafetaria’s bij BezorgLand maximaal 4 procent hoeven af te dragen. Bij Thuisbezorgd.nl is dit, zelfs zonder bijkomende kosten mee te rekenen, 13 procent.

De gebroeders De Gooijer wisten in hun eigen woonplaats, het verstedelijkte Drentse dorp Emmen, al snel enkele tientallen horecabedrijven als klant voor BezorgLand te werven. Het duo is dan ook niet onbekend in de Emmense horeca. In april 2013 openden Hendrik en Dirk in Emmen hun Eethuis & Snackbar Oscars. Deze cafetaria met 80 zitplaatsen binnen en 40 op het terras groeide in korte tijd uit tot een populair adres.

De broers waren eerder werkzaam in de meubelbranche en de groothandel. Ze deden Oscars na vier jaar van de hand en stortten zich op nieuwe avonturen als ondernemer. Eerst begonnen ze BezorgTaxi. Het is een bezorgdienst waarbij “sjouwfeurs” grote aankopen zoals bankstellen en kasten bij de consument thuis bezorgen. BezorgLand is de nieuwe activiteit en komt tegemoet aan de groeiende ergernis bij ondernemers en brancheorganisaties over de steeds stijgende kosten van Thuisbezorgd.nl en andere maaltijdplatforms.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 7 – Voorjaar 2018