Domino’s verkoopt frikandelpizza

Actueel |
26 juli 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Domino’s

Domino’s Pizza Nederland heeft sinds enkele dagen een frikandelpizza op het menu staat. Onder de naam Frikan’ Dutchman verkoopt de Amerikaanse bezorgketen de pizza met stukjes frikandel, tomatensaus, mozzarella, ui, mayonaise en curry.

De pizza is door Domino’s eerder al bij enkele vestigingen in ons land en België getest. Overigens is een frikandelpizza geen nieuw fenomeen. In verschillende cafetaria’s, shoarmazaken en bij andere pizzaverkopers bestaat hij al vele jaren. Daarnaast had onder meer supermarktconcern Lidl al diepvriespizza’s met stukjes frikandel in zijn assortiment. De Frikan’ Dutchman met Nederlands meest verkochte snack kost bij Domino’s € 5,95.

Domino’s is niet de eerste Amerikaanse keten die afgeleiden van vaderlandse frituursnacks aan de man brengt. McDonald’s verkoopt al meer dan twintig jaar de McKroket, KFC startte kortgeleden met bitterballen en Burger King introduceerde bijna twee jaar geleden de Freakingdel Burger. Het is een frikandel in burgervorm, die als frikandel-speciaal met mayo, ui en curry op een hamburgerbroodje geserveerd wordt. Wel is er een groot verschil in de bereiding: terwijl de gewone frikandel in cafetaria’s gefrituurd wordt, gaart Burger King zijn Freakingdel Burger net als zijn burgers op de grill.

Meer over