Dit zijn de 5 winnaars van de Horecava Innovation Award

Actueel |
7 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Marius van Zwijndregt en Gerard Brouwer van Scanfie

De Horecava 2022 ging niet door, maar de Horecava Innovation Awards 2022 zijn wel uitgereikt. Vijf innovaties vielen in de prijzen.

In de categorie Digital, Apps & Social Media is Scanfie de winnaar met een alles-in-één-bestelsysteem. “Scanfie is een overzichtelijke alles-in-één-besteloplossing die zeer flexibel in te zetten is”, vindt de jury. “Gasten kunnen met Scanfie zelf bestellen via een QR-code, waarbij de bestelling direct bij de bar of in de keuken uitkomt. Zo kun je als bedrijf ondanks het personeelstekort en de coronamaatregelen blijven voldoen aan de verwachtingen van je gasten. De combinatie van alle verschillende functionaliteiten, de eenvoudige koppeling met andere systemen en het overzichtelijke dashboard, maken Scanfie een krachtige tool voor elke ondernemer.”

Meer rendement uit afzuigkap

De overall winnaar, en de winnaar in de categorie Equipment & Services’, is Enjay. Het bedrijf heeft een energie terugwinsysteem ontwikkeld waarmee meer rendement uit de afzuigkap gehaald kan worden. Volgens de makers kan een gemiddeld restaurant daarmee ongeveer 13.000 euro aan stookkosten besparen en wordt er zo’n 25 ton minder CO2 uitgestoten. Volgens de jury draagt de innovatie bij de oplossing voor het klimaatvraagstuk en een lagere energierekening.

Shop-in-shop-concept

Sugo Pizza heeft gewonnen in de categorie Concepts, Interior & Design met Sugo Delivery & To Go, een shop-in-shop-concept waarmee omzet van zo’n twintig ondernemers is verhoogd, zonder investering in extra ruimte en personeel. De winnaar in Food & Beverage is D’Arta met de salade ‘Green Cuisine ‘easy Indian Summer’, een plantaardige, koude salade, vrij van kleurstoffen of bewaarmiddelen.

Circulair verpakkingssysteem

Ozarka is de winnaar de Duurzaamheid Award Karel de Vos met het gesloten circulaire verpakkingssysteem ‘Re-usable as a service’. Deze winnaar is gekozen uit alle genomineerden. De Duurzaamheid Award is vernoemd naar oprichter en eerste voorzitter van de Horecava Innovation Award.

Meer over