De Knoepert tijdelijk terug bij Mikies in Boxtel

Actueel |
13 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Knoepert is tijdelijk terug. Sinds afgelopen donderdag tot en met Valentijnsdag (morgen dus) verkoopt cafetaria Mikies in Boxtel hem. Ter gelegenheid van carnaval zit De Knoepert “nog inne keer” in het assortiment.

Dat juist een cafetaria in Boxtel de snack op een stokje herintroduceerde, mag geen verwondering wekken. Immers, Boxtel is de geboorteplaats van De Knoepert. Want het was Van Oers in Boxtel die hem maakte samen met de acteurs van de toenmalige satirische Brabantse film- en TV-serie New Kids.

Met halve liter bier

“De Knoepert is verkrijgbaar als weekmenu met bijbehorende Turbosaus en natuurlijk een halve liter Schultenbrau-bier,” laat cafetaria Mikies via de media weten. Volgens Joey van Osch van Mikies is New Kids onder de jeugd onverminderd populair.

Hij zegt in een toelichting tegen Snacknieuws.nl: “Ze kunnen echt stukken tekst na doen! Bij mij in de vriendengroep is het zelfs zo erg dat we traditiegetrouw na een avond stappen (op vakantie) de film in onze vakantiewoning aan slingeren.”

De Knoepert is met zijn 175 gram de zwaarste snack in Mikies’ assortiment, maar dat is dus tijdelijk. Cafetaria Mikies vraagt voor een combinatie met een frietje, mayo en de halve liter bier een tientje. Los is De Knoepert verkrijgbaar €3,50.

’t Boxketje

Mikies in Boxtel, anno 1986, trekt vaker de aandacht met bijzondere snacks. Bijna twee jaar geleden introduceerde de cafetaria een rundvleeskroket uit eigen keuken. Dat ging niet onopgemerkt voorbij, want Mikies riep klanten op een naam te verzinnen voor de kroket van 100 gram. Dat werd ’t Boxketje en die zit nog altijd in het assortiment. Liefst 125 klanten kwamen destijds met een naam op de proppen.

Foto: archief promomateriaal De Knoepert