Capaciteit verdubbeld in grootste Farm-fabriek in het Belgische Lommel

Actueel |
12 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Farms stamboerderij en -fabriek in Oudenhoorn, foto: UZM

Farm Frites verdubbelde dit jaar de productiecapaciteit van zijn grootste fabriek voor diepgevroren friet in het Belgische Lommel.

Bovendien voegde de aardappelverwerker een zogenaamde ‘coating-applicator’ toe, waarmee de friet van een – desgewenst gekleurd – laagje kan worden voorzien voor langere krokantheid en warmte.

Lommel is een belangrijke productielocatie voor de frietmaker uit Oudenhoorn. Hier werken 350 van alle 1500 wereldwijde medewerkers.

Net als bij andere Nederlandse frietfabrikanten, groeit de productie van diepgevroren friet voor export. Farm verwerkt totaal 1,5 miljard kilo aardappelen, wat circa 750 tot 800 miljoen kilo friet oplevert voor Nederland en ruim honderd andere landen, goed voor enkele miljarden porties.

Farm werkt volgens een investeringsprogramma, dat ervoor moet zorgen dat de productiecapaciteit in 2025 met 50 procent is opgewaardeerd. De wereldwijde frietconsumptie groeit, vooral buiten de westerse wereld, elk jaar nog met een kleine 4 procent. Volgens het Vlaamse vakplatform Foodprocess is een substantieel deel van de diepvriesfriet die in Lommel wordt gemaakt bestemd voor fastfoodketens.

Vooruitlopend op de uitbreiding van de productie, nam Farm in Lommel drie jaar geleden al een nieuw ontvangststation voor aardappelen in gebruik.