Nieuwe frietfabriek in Zeeland

Actueel |
2 augustus 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Lamb Weston Meijer

Lamb Weston Meijer neemt begin 2023 een nieuwe frietfabriek in gebruik bij de bestaande drie productielijnen in het Zeeuwse Kruiningen. Het bedrijf maakte bekend een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro te steken in de uitbreiding.

De expansie betekent dat de jaarlijkse productie met 180 miljoen kilo friet kan toenemen. Lamb Weston Meijer: “De nieuwe fabriek is ontworpen om aardappelen te verwerken met een minimale hoeveelheid water en energie, passend binnen Lamb Weston Meijer’s duurzaamheidsagenda.” Overigens zullen naast friet ook andere diepvries aardappelproducten worden gemaakt. Volgens het bedrijf is de nieuwe hal ‘de meest geautomatiseerde fabriek in het netwerk van Lamb Weston Meijer’.

Met de uitbreiding zijn 50 nieuwe arbeidsplaatsen gemoeid. Marc Schroeder, de ceo van Lamb Weston Meijer: “Deze investering versterkt Lamb Weston Meijer’s wereldwijde positie en maakt onze groeiambitie, nieuwe productinnovatie en verbeterde service aan klanten mogelijk.”

De nieuwbouw in Zeeland komt bovenop al eerder bekendgemaakte uitbreidingen van de productie van het moederbedrijf Lamb Weston. Overal ter wereld zijn frietproducenten druk doende hun capaciteit op te waarderen, vooral om aan de verwachte vraaggroei naar friet en andere aardappelproducten in onder meer Azië en Oost-Europa te kunnen voldoen.

Meer over