Burger King koopt ruim duizend Burger Kings

Actueel |
29 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Burger King neemt zijn grootste Amerikaanse licentiehouder over. Het gaat om de franchisenemer Carrols Restaurant Group, die ruim duizend Burger Kings exploiteert in 23 Amerikaanse staten.

Burger King telt ongeveer een miljard dollar neer om deze franchiserestaurants van eigen merk in zijn bezit te krijgen. Samen zijn ze goed voor een jaaromzet van ruim 1,6 miljard euro per jaar. Burger King neemt de restaurants terug in eigen beheer in het kader van zijn zogenaamde Reclaim the Flame campagne.

Eigentijdse huisstijl

Reclaim the Flame is een grootscheepse operatie om de restaurants een eigentijds gezicht en hedendaagse huisstijl te geven. “Deze overname is erop gericht een betere ervaring voor onze gasten na te streven,” aldus Burger Kings topman Tom Curtis in de vakmedia. Burger King gaat de restaurants van Carrols versneld ombouwen. Als de klus na vijf jaar is geklaard, “geven we ze weer in handen van gemotiveerde, lokale franchisenemers”.

Carrols exploiteerde zijn restaurants vooral in het midwesten van de VS. Daar liggen ook de wortels van het bedrijf, dat in 1960 eerst eigen drive-in restaurants startte. In 1975 werden een paar honderd van deze Carrols-restaurants omgebouwd naar Burger King, nadat Carrols franchisenemer was geworden.

Popeyes

Het bedrijf exploiteert naast meer dan duizend Burger Kings nog enkele tientallen restaurants onder het Popeyes-merk. Burger King heeft ruim 19.000 restaurants in meer dan 100 landen. Burger King valt net als Popeyes onder het Amerikaans-Canadese concern Restaurant Brands International (RBI), dat wereldwijd ruim 30.000 restaurants bestiert van verschillende merken.

Foto: Shutterstock, Neme Jimenez