Burger King in Parijs accepteert de bitcoin

Actueel |
13 april 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Persfoto Burger King / AmRest.

Een vestiging van Burger King in Parijs, accepteert sinds kort de virtuele munt bitcoin als betaalmiddel. Hoewel dit wel degelijk ook bij andere restaurants het geval is, zoals McDonald’s in de Zwitserse stad Lugano, is het nog altijd een uitzondering.

Ook in ons land is de bitcoin in de horeca zeker geen nieuw fenomeen. Zo omarmde ook een restaurant van Burger King in Arnhem enkele jaren geleden het virtuele betaalmiddel gedurende enige tijd.

Arnhem afficheert zichzelf namelijk sinds 2014 als ‘bitcoinstad’. Burgerbar Iveau, lunchzaak Anne & Max en broodjeszaak Broodje & Co staan nog altijd te boek als horecazaken waar met bitcoins betaald kan worden.

Aantal transacties beperkt

Website Arnhem Bitcoinstad brengt het gebruik sinds de start van het bitcoin-project in kaart. Zowel het aantal transacties als de omzet in bitcoins is in de stad altijd beperkt gebleven. In de zomer van 2017 was de bitcoin op zijn hoogtepunt in Arnhem. Toen ging er in een maand tijd bijna 9500 euro aan bitcoins ‘over de toonbank’. De laatste maanden is het aantal transacties uitermate laag.

Dat Burger King in de Franse hoofdstad nu bitcoins accepteert, zorgde online wel voor enige reuring. Zo werd door enkelen in reactie gepleit voor het accepteren van meer virtuele valuta. Met name de ‘dogecoin’ lijkt populair, omdat de transactiekosten van dit betaalmiddel laag zijn en de snelheid hoog is. Burger King testte de dogecoin twee jaar geleden in Brazilië met een tijdelijke actie die verder geen vervolg kreeg.

Thuisbezorgd en bitcoin

Het grootste Nederlandse online platform voor maaltijden Thuisbezorgd.nl accepteert de bitcoin wel sinds jaar en dag. Thuisbezorgd.nl staat open voor liefst negen verschillende betaalmethodes. De bitcoin is hiervan één, naast onder meer Apple Pay, Android Pay en het eigen betaalsysteem Takeaway Pay van Thuisbezorgd.