Dé Nederlandse culinaire klassieker

Advertorial
12 april 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De kroket is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Het is een ambachtelijk product dat al sinds jaar en dag wordt gegeten.

De oorsprong van de kroket gaat terug naar de 17e eeuw, waar het werd gegeten als luxe snack in de hogere kringen. Tegenwoordig is de kroket een stuk democratischer geworden en is het een betaalbare snack die je in vrijwel elke horecagelegenheid kunt krijgen.

Maar ondanks de toegankelijkheid is de kwaliteit van de kroket nog altijd belangrijk. Een goede kroket moet namelijk een smaakvolle vulling en een perfecte krokante buitenkant hebben.

Bij Oma Bobs begrijpen we het belang van kwaliteit en ambachtelijkheid als geen ander. We noemen de kroket daarom ook graag “Croquette”, omdat deze heerlijke snack een sjieke uitstraling verdient. We maken onze croquetten dan ook op de traditionele manier, met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. Daarnaast experimenteren we graag met nieuwe smaken en ingrediënten, zoals de Oud Hollandsche Vleesch Croquette en de diverse seizoensspecials

Bovendien is de croquette niet alleen geliefd in Nederland, maar wordt het ook in andere landen steeds populairder. Zo zie je de croquette steeds vaker op de menukaart staan in het buitenland, bijvoorbeeld in België, Duitsland en zelfs in Japan. Het laat zien hoe bijzonder deze snack is en hoeveel impact het heeft gehad op de culinaire wereld.

De croquette is een stukje culinair erfgoed dat we moeten koesteren en blijven vernieuwen. Het is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en een symbool van onze liefde voor lekker eten. Bij Oma Bobs zijn we dan ook trots dat we bijdragen aan de rijke geschiedenis van de croquette en dat we deze lekkernij nog altijd op ambachtelijke wijze maken.

Bedenk je dus voortaan dat wanneer je een croquette bestelt, je de traditie van dé Nederlandse culinaire klassieker in stand houdt! Daarvoor willen we je graag bedanken!

Vraag hier je gratis proeverij aan

(Alleen voor frituurprofessionals)