Burger & Frites Rotterdam wint Thuisbezorgd Awards 2023

Actueel |
13 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Platform Thuisbezorgd.nl maakte onlangs de winnaars bekend van zijn jaarlijkse Thuisbezorgd Awards. Burgers & Frites aan het Zuidplein in Rotterdam werd uitgeroepen tot het beste bezorgrestaurant van vorig jaar, The Flying Chicken in Uithoorn was volgens de Thuisbezorgd-jury de beste nieuwkomer.

In vier steden werden snackbezorgers aangewezen als lokale winnaars. Zo won in Nijmegen Het Eethuis, in Leeuwarden snackbedrijf Double FF Zuid, in Hilversum Snackpoint 54 en in Zwolle Broodjes & Grillhuis Galstjan. Bij deze stedenwinnaars behoren de kapsalon en de frikandel in de meeste gevallen tot de top 3 van populairste gerechten. Bij de stedenwinnaar in Hilversum bleek de kaassoufflé een topper, in Leeuwarden is bij Double FF de tweepersoons patatbucket een bestseller.

Categoriewinnaars

Op basis van goede scores online, buigt een jury zich namens Thuisbezorgd.nl over de bedrijven die online goede resultaten behalen. Het is deze jury die de uiteindelijke winnaars aanwijst en die dus de keuze maakte voor Burgers & Frites aan het Zuidplein in Rotterdam.

Tot beste veggierestaurant werd FLFL in Groningen uitgeroepen, terwijl Burger & Greek Point in Vlaardingen de award won voor het beste burgeradres. Shoarma Brothers in Groningen is de beste avondsnack-bezorger geworden. Bij ontbijtdelivery was Simit and Cheese in Rotterdam de winnaar, terwijl Eetwinkel Verzot in Tilburg de lunchtitel won. In de categorie fastfood ging de Thuisbezorgd-award naar Atlantis in Nissewaard.

Nog enkele andere categorie-winnaars. The Flying Chicken in Uithoorn werd gekroond met het predicaat beste nieuwkomer. Als beste gamechanger is Naansense in Rotterdam aangewezen, een bedrijf dat het Indiase naanbrood voert als kernproduct. Tot beste jonge ondernemers – jonger dan 30 jaar – zijn de uitbaters van Burrito Brothers in Leeuwarden uitgeroepen.

Frituur en prijs

Opmerkelijk is dat de Nederlandse frituurkeuken nog altijd niet is opgenomen in de soorten gerechten die Thuisbezorgd.nl onderscheidt. Wel stelde het platform eerder vast dat de frikandel speciaal behoort tot de populairste bezorggerechten op nieuwjaarsdag.

Het platform zette eind vorig jaar bovendien de regionale prijzen van drie besteltoppers, waaronder de frikandel, op een rijtje. De gemiddelde regionale prijzen van de Kapsalon lopen uiteen van €9,23 tot €9,87. Voor een bezorgfrikandel moet gemiddeld €2,71 tot €2,87 worden neergeteld. In steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn de prijzen het hoogst.

Foto: promofoto Burgers & Frites