Broodje en wrap van topchef bij Shell

Actueel |
28 mei 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Shell zet zijn campagne Proef de Wereldkeuken voort. Sinds kort zijn bij de 105 tankstations met een Shell Café mediterrane broodjes en wraps te koop, waarvan de receptuur is bedacht door sterrenchef Margo Reuten.

Eerder ontwikkelden onder anderen topkoks als Herman den Blijker, Soenil Bahadoer en Dick Middelweerd al kleine gerechten voor het bakerycafé van Shell. Reuten maakte nu de pain niçoise en de wrap veggie niçoise voor de Shell Café’s. Reuten haakte hiermee op verzoek van Shell in op het thema ‘mediterrane smaken’.

“Heerlijk zomers”

Bij de pain niçoise gaat het om een luchtig broodje met tonijnsalade, rucola, gemarineerde gegrilde groenten, ei en een pestodressing. De veggie wrap niçoise is gevuld met kruidenroomkaas, tapenade, gegrilde groente, rucola en ei.

In een persbericht zegt Reuten over haar creaties: “In mijn restaurant Da Vinci combineer ik Limburgse producten graag met mediterrane smaken. Zo serveer ik bij Limburgs lamsvlees vaak gegrilde groenten en ik maak pesto van rucola. Het broodje tonijn en de wrap zijn mijn vertaling van een heerlijk zomers Da Vinci-feestje.”

“Onderscheidend”

De broodjes van Reuten zijn tot en met 3 september aanstaande verkrijgbaar bij de Shell Café’s. “Wij willen onze gasten een wisselend assortiment bieden en onderscheidend blijven in de markt. Op deze manier laten we hen laagdrempelig kennismaken met smaken van over de hele wereld,” zegt Kees van Wezel, foodservice-manager van Shell Retail Benelux & France, in een toelichting.

Foto: Margo Reuten met pain niçoise, Shell Retail Benelux & France

Meer over