Beroep op Rutte: Bied ondernemers snel houvast

Actueel |
30 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Hans Biesheuvel van ONL

ONL doet een dringend beroep op demissionair minister-president Mark Rutte om ondernemers zo snel mogelijk houvast te bieden. ONL-voorman Hans Biesheuvel heeft vanochtend een brief gestuurd naar de VVD-leider. Daarin roept Hans op om zo snel mogelijk met een Nationaal Herstelplan te komen. Dit kan niet wachten totdat de volledige formatie van een nieuw kabinet is afgerond.

Het geld én geduld zijn op!

Biesheuvel: ‘Steeds meer ondernemers verliezen het vertrouwen in de corona aanpak van het kabinet. Wij merken aan alle kanten dat de stemming onder ondernemers verslechtert. Het geld én geduld zijn bij velen op. Steeds meer ondernemers twijfelen of ze hun bedrijf willen voortzetten of niet. Van veel ondernemers horen we dat ze bang zijn dat dit een lange formatie wordt en dat er maar geen duidelijkheid komt over het herstelplan en de toekomst van het steunpakket. Voor Ondernemend Nederland is het noodzakelijk dat op zo’n kort mogelijk termijn helderheid wordt verschaft over alles wat met COVID-19 samenhangt. Alleen deze snelle duidelijkheid biedt ondernemers de nu zo noodzakelijke houvast.’

Samenwerking

Sinds de coronacrisis werkt ProFri intensief samen met de verenigingen VCHO en NHG. De drie horecabrancheorganisaties hebben hun krachten gebundeld en treden als Horeca Alliantie naar buiten. Het samenwerkend trio sloot zich het afgelopen jaar aan bij de ondernemerskoepel Ondernemend Nederland (ONL). De samenwerking met ONL werpt sindsdien vruchten af. Dat stelt Frans van Rooij, directeur van vakvereniging ProFri. De Horeca Alliantie wendt zijn invloed binnen ONL aan om de belangen van de horeca in Den Haag te dienen. ONL brengt de Horeca Alliantie ook rechtstreeks in contact met bewindvoerders en volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer.

Lees hier de open brief die Hans naar minister-president Mark Rutte heeft gestuurd.