FHC Formulebeheer viert 30 jarig bestaan

Advertorial
30 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Vandaag trapt FHC Formulebeheer haar 30-jarig bestaan af. Het formulehuis, bekend van de cafetaria/eethuis formules Foodmaster en Family en schoolcateraar Vital, gaat dit jubileumjaar groots te vieren.

“Sinds de oprichting met één vestiging in Hillegom heeft FHC Formulebeheer een indrukwekkende groei doorgemaakt tot een formulehuis met meer dan 160 vestigingen verdeeld over drie formules,” aldus FHC bij de aftrap van zijn jubileumviering. “Elk van deze formules heeft zich voortdurend ontwikkeld en aangepast aan de veranderende marktomstandigheden.”

Twee cafetariaformules

FHC-directeur Ralph Markwat: “Bij Foodmaster, de traditionele cafetaria gericht op afhaalmaaltijden, zien we bijvoorbeeld een sterke opkomst van bezorgdiensten en zelfbedieningskiosken. Bij Family heeft de nadruk op sfeer en beleving de formule versterkt. Daarbij vormt de afkomst nog altijd de kern van deze formule, dit is waar Family voor staat. Een cafetaria waar je heel goed terecht kunt voor je favoriete afhaalgerechten. We koesteren deze roots en zijn trots op deze oorsprong.”

Vital

Scholencateringformule Vital onderscheidt zich volgens FHC door de benadering en aanpak, waarbij ondernemers nauw betrokken zijn bij hun vestigingen, op deze manier wordt de connectie met de school versterkt. Deze persoonlijke betrokkenheid zorgt ervoor dat Vital niet alleen een kwalitatieve, maar ook een vertrouwde plek is binnen de school, aldus de formulebeheerder. Markwat: “Wie herinnert zich niet de kantinedame van zijn of haar middelbare school? Naast middelbare scholen breidt Vital zich uit naar het beroepsonderwijs, wat aantoont dat de aanpak effectief is en gewaardeerd wordt.”

“Vasthouden aan bedrijfscultuur”

De formulebeheerder in Nieuw-Vennep stelt verder: “Ondanks de groei van de organisatie heeft FHC Formulebeheer altijd vastgehouden aan haar bedrijfscultuur, waarbij elke ondernemer persoonlijk wordt gekend en ondersteund. Deze inzet en flexibiliteit zijn wat FHC Formulebeheer onderscheidt binnen de franchisebranche; een persoonlijke bedrijfsvoering met aandacht voor elkaar.”

“Hechte groep”

Ralph Markwat vertelt trots: “We hebben een mooie groep met blije ondernemers. Sommige ondernemers kwamen bij de groep met weinig uitzicht en hadden veel zorgen, toch besloten we de handen in één te slaan en er samen voor te gaan. Nu een aantal jaar later, behoren zij tot onze top ondernemers met fantastisch lopende vestigingen.”

“We hebben samen avonturen beleefd die met geen pen te beschrijven zijn en dat is nu precies wat FHC Formulebeheer zo’n hechte groep maakt. Dan heb ik het over zowel de ondernemers als wij als formulehuis. We hebben verschrikkelijk veel kennis van ondernemen in de wereld van eten en drinken. Daarbij blijven we altijd zelfkritisch, bescheiden en behouden we verbeterpunten. Maar bovenal zijn we een te gek bedrijf, waar te gekke mensen werken, met te gekke ondernemers.”

“Vertrouwde gezichten”

Het team van FHC Formulebeheer bestaat uit 22 medewerkers op het hoofdkantoor. Het staat dagelijks klaar om ondernemers te ondersteunen op diverse gebieden, zoals boekhouding, marketing, vormgeving, verbouwingen, strategie en coaching. FHC stelt: “Bijzonder is dat bijna 50 procent van deze FHC’ers al langer dan tien jaar in dienst is bij FHC Formulebeheer, waardoor er altijd vertrouwde gezichten zijn voor de ondernemers.”

Het team van FHC Formulebeheer zegt met trots terug te kijken op de afgelopen 30 jaar: “FHC kijkt uit naar de toekomst, waarbij we samen met onze ondernemers en partners de komende maanden terug- en vooruitblikken op nog vele jaren samen ondernemen.”

Foto: Ralph Markwat, directeur FHC Formulebeheer

Meer over