AnyTyme in Borne wint Loaded Fries-wedstrijd

Actueel |
10 juni 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: de winnende creatie, foto Remia Professional

Gabriël Oral van AnyTyme Toscane in Borne is de winnaar geworden van Remia’s wedstrijd de Lekkerste Loaded Fries 2021. De jury was onder de indruk van Orals Korean Barbecue, een creatie die wordt omschreven als “een ware smaakexplosie”.

Remia Professioneel begon al enkele maanden geleden met de wedstrijd. Uiteindelijk bleven er tien finalisten over. Tijdens de finale in De Fabrique in Utrecht traden ze aan ten overstaan van een select publiek en een driekoppige jury. Het winnende bedrijf in Borne is vrijwel uitsluitend gericht op bezorging vanuit een speciale deliverykeuken.

Tweede werd Eetwinkel Polly in Bemmel met Frites BFF Brazilian Fastfood met onder meer malse ossenhaas. Op de derde plek eindigde Loaded Fries Samurai van cafetaria ’t Trepke in Sittard, “een uitermate pittig frietjes voor de lefgozers onder ons”. Vanzelfsprekend waren in de creaties de nodige sauzen van Remia verwerkt. Wie met deze of andermans sauzen inspiratie op wil doen, kan alle tien recepten terugvinden op de website van de sausmaker in Den Dolder.

Tijdens de vakbeurs Horecava staat al enkele jaren een soortgelijke vakwedstrijd op het programma van Stichting De Lekkerste Wedstrijden. Ook hier gaat het om de smaakvolste loaded fries, maar dan onder de naam Het Lekkerste Frietje met Topping.