ALV: meer hete hangijzers en trendtour

Actueel |
28 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foodcourt Hoog Catharijne, foto HMSHost

ProFri’s ledenvergadering wordt op maandag 1 november afgesloten met een trendtour langs nieuwe horecaconcepten in Utrecht. Verder passeren in het middagprogramma enkele hete hangijzers de revue.

Na het ochtendprogramma en de lunch, staat een vragenronde voor leden gepland. ProFri-leden kunnen zaken aan de orde stellen die in de ochtend aan de orde zijn gekomen.

Frituurvetkartel

Verder worden actuele ontwikkelingen rond enkele hete hangijzers in de branche toegelicht. De Stichting Ketelkwestie gaat in op de actuele stand van zaken rond vermeende fabrieksfouten bij de productie van HR-ovens. De stichting liet lekke frituurketels onderzoeken door een gespecialiseerd technisch expertisebureau.

Naast de toenemende lastendruk, onder meer door stijgende energieprijzen, is verder aandacht weggelegd voor een nieuwe branchekwestie, het frituurvetkartel. Drie ophalers van afgewerkt frituurvet (waaronder één bedrijf dat inmiddels failliet is) blijken onderling prijs- en marktafspraken te hebben gemaakt. Het ACM legde in deze kwestie onlangs forse boetes op. Omdat cafetaria’s en andere horecabedrijven volgens de ACM voor miljoenen euro’s zijn benadeeld, werkt ProFri aan gezamenlijke claim tegen de bedrijven. Hierover wordt tijdens de ALV meer verteld.

Trendtour

ProFri’s ALV wordt afgesloten met een trendtour langs nieuwe horecaconcepten op station Utrecht CS en in winkelcentrum Hoog Catharijne. De afgelopen jaren is het foodaanbod hier flink toegenomen. Zo verrees tussen het station en het winkelcentrum een nieuw foodplein, terwijl travelcateraar HMSHost in het winkelcentrum zelf een foodcourt exploiteert. In totaal kreeg de hotspot van de Domstad er tientallen nieuwe food- en horecaconcepten bij.

Hier kun je je aanmelden voor de ProFri ALV.