Van droom naar topzaak: Goesting kiest bewust voor Hegro

In de spotlight
11 aug 2025 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Toen Ellen en Alessia Van Driesche in 2022 hun zaak Goesting openden in het Belgische Zele, wilden ze meer dan een doorsnee frituur. Ze droomden van een sfeervolle plek waar gasten niet alleen kwamen voor een snelle hap, maar ook voor een verrassende eetervaring. Met een uitgesproken interieur, originele gerechten en oog voor kwaliteit gaven moeder en dochter hun droom vorm. Een cruciaal onderdeel daarin: de juiste frituurinstallatie. Na een zorgvuldige zoektocht viel hun keuze op een Hegro-bakwand.

Een frituur met beleving

Wie Goesting binnenstapt, komt in een zaak die zich duidelijk onderscheidt van de klassieke Belgische frituur. Het frisse, warme interieur nodigt uit om te blijven zitten: aan een gezellig tafeltje of op een van de schommels rond de centrale tafel. Achterin is zelfs een loungeruimte ingericht waar cocktails worden geserveerd. Toch staat de frituur centraal, letterlijk én figuurlijk. Achter de toonbank is de Hegro-installatie een ware blikvanger, samen met de grote muurslogan ‘Goesting’.

Originele kaart, populaire klassiekers

“Ik wilde altijd al iets doen met loaded fries, burgers en broodjes,” vertelt Ellen Van Driesche. “Een frituur, maar dan anders.” Die missie is geslaagd: de loaded fries, vooral met pulled pork, zijn favoriet bij de gasten. Maar ook klassiekers als de Belgische boulet en de onverminderd populaire frikandel speciaal staan op de kaart. Daarnaast serveert Goesting luxere snacks zoals calamares, scampi’s en Thaise loempia’s.

Bewuste keuze voor Hegro

Voor hun eerste stappen in de horeca wilden Ellen en Alessia geen risico’s nemen. Ze vergeleken meerdere merken en testten verschillende bakwanden. Uiteindelijk viel hun keuze op een Hegro Evolution-installatie, geleverd door NYS Machinery Equipment in Antwerpen. “Het is een krachtige, degelijke installatie,” zegt Ellen. “En tegelijk energiezuinig dankzij de modulaire brander. Tijdens de spits kunnen we snel werken – we bakken in één keer 20 kilo friet voor. Ook de uitschepbox helpt ons om sneller te werken. Daar zijn we achteraf echt blij mee.”

Techniek in dienst van gemak en hygiëne

De installatie bestaat uit twee 3-mands HR-frietketels (waarvan één voor voorbakken), een 3-mands HR-snackketel, een verwarmde uitschepbox en een ingebouwd automatisch vetfiltersysteem. “De installatie is eenvoudig schoon te maken – dat vinden we erg belangrijk,” zegt Ellen. “En het automatische vetfiltersysteem is een uitkomst. De olie stroomt automatisch van de frietketel naar de snackketel en vervolgens via een leiding naar de vetton.”

Over Hegro

Hegro ontwikkelt professionele friteuses van hoge kwaliteit, geschikt voor grote volumes en intensief gebruik. De installaties zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, zowel gasgestookt als elektrisch. Veel modellen zijn uit voorraad of op korte termijn leverbaar. Hegro is, samen met Florigo en De Kuiper, onderdeel van de Ducate Group.

Meer informatie: www.hegro.com

Fotografie: Frédéric Paulussen

Meer over