160K: coronaschuld aflossen met games, lokaal bier en deep pan pizza’s

Actueel |
10 juni 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Rotterdam heeft er, naast Romeinse en Napolitaanse pizza, een nieuwe pizzasoort bij. 160K combineert vintage games, lokaal bier én Detroit Style Pizza in zijn nieuwe hal aan de Schiekade. De naam 160K is trouwens een verhaal op zich.

160K verwijst naar de coronaschuld die de eigenaars met hun gesloten nachtclub Poing hebben opgebouwd: 160.000 euro. De uitbaters van 160K willen het bedrag in drie jaar aflossen. Via een led-scherm bij de ingang van de pizza-gamehall kunnen bezoekers steeds de laatste schuldenstand zien.

Pizza uit Detroit

Game- en pizzahall 160K kwam vorige week al in het nieuws dankzij KFC. De Amerikaanse kipformule lanceerde namelijk met een nachtzaak in 160K zijn nieuwe gerecht Kipsalon. Kernproducten van 160K zelf zijn echter bier en andere dranken én Detroit-stijl pizza. Het gaat om pizza’s met een dikke maar krokante korst die in blikken worden gebakken, ook wel bekend als deep pan pizza’s.

Flipperkasten

160K heeft naast de pizza’s uit Detroit lokale bieren op de kaart staan. Het gaat om bier uit de brouwerij Eurobrouwers in Schiedam, waarbij de eigenaars van 160K zelf betrokken zijn. De gamehall grossiert in vintages games, zoals ouderwetse flipperkasten en andere arcade-automaten.

Foto’s: Facebook 160K/Poing

Meer over